Engelli platformları, sağlık sorunları nedeniyle merdivenleri kullanamayan kişiler için geliştirilmiş sistemlerdir. Bu sistemler, asansörlerle benzer mantığa sahiptir. Engelli platformlarını kullanan kişiler, istedikleri noktaya herhangi bir fiziksel güç uygulamadan ulaşabilir.

Engelli platformlarının kendi içinde farklı seçenekleri bulunuyor. Bu seçenekler, ilgili yapının özellikleri ve ihtiyaçları dikkate alınarak değerlendirilir. Uygun olan seçeneğe karar verilir ve o seçenek, ilgili alana kurulur. Böylece engelli kişiler, zorlanmadan yapı içerisinde hareket etme imkanı yakalamış olur.

Burada genel hatları ile bahsedilen platformlar, kapalı ortamlarda kullanılabileceği gibi açık alanlarda da kullanılabilir. Ancak kapalı ortamların önemli kısmında asansörlerin bulunmasından dolayı engelli platformlarına ihtiyaç duyulmadığı söylenebilir. Açık alanlarda ise asansörlerin olmaması, bahsedilen sistemlerin zorunlu bir ihtiyaç haline gelmesine neden olmuştur.

Engelli Platformları Nerelerde Kullanılır?

Engelli platformları; mağaza, otel, cami, hastane, rehabilitasyon merkezi, AVM ve benzeri alanlarda kullanılabilir. Merdivenlerin bulunduğu her alanda bu sistemlere ihtiyaç duyulur. Çok önemli bir işleve sahip olan bu sistemler, çok fazla alan kaplamaz. Son teknoloji sistemleri sunan Özde-San Asansör, en dar alanlara dahi ilgili platformları kurma kabiliyeti ve yeterliliğine sahiptir.

Hidrolik sistem ve diğer teknik özellikler sayesinde ilgili platformlar uzun süre sorunsuz olarak kullanılabilir. Dış alan veya iç mekan fark etmeksizin bu sistemler paslanmaz çelikten üretilmiştir. Böylece uzun vadede paslanma veya çürüme gibi istenmeyen durumlar yaşanmaz. Oldukça güçlü motorlara sahip olan platformlar, aynı anda birden fazla kişiye hizmet verebilir.

İlgili yapı içerisinde insanların sorunsuz bir şekilde dolaşmasını sağlamak isteyenler için bu sistemler oldukça uygundur. Kullanımı kolay, konforlu, güvenirlik seviyesi yüksek olan engelli platformları sayesinde kullanmış olduğunuz yapının ihtiyaçlara cevap vermesini sağlayacaksınız.

Engelli platformlarının kendi içerisinde farklı boyut seçenekleri vardır. Farklı sistemsel özelliklere sahip seçeneklerin olduğunu da hatırlatmak isteriz. Kullanmak istediğiniz yapının durumuna göre bunlardan en uygun olanı sizlere öneriyoruz ve detaylı bilgilendirmeler yapıyoruz. Sunduğumuz seçenekler arasından istediğinizi tercih edebilirsiniz. Tercihinizin ardından en kısa sürede engelli platformları için kurulumu gerçekleştiriyor ve güvenlik testlerini yapıyoruz. Testlerin olumlu sonuçlanmasının ardından sistemleri sizlerin kullanımına açıyoruz.